Kommunledning, Ekonomienheten

Beskrivning

Till vår ekonomienhet, som i dagsläget består av tre ekonomer samt ekonomichef, söker vi nu ytterligare en kollega som vill vara med och driva organisationen framåt. Vi är på jakt efter dig, du som är ekonom med IT-/systemkunskaper eller systemvetare med goda ekonomikunskaper! Ekonomienheten arbetar kommunövergripande, och är placerad under kommunledningen.

Som arbetsgivare uppmuntrar Älvdalens kommun till en hälsosam livsstil och erbjuder friskvårdsbidrag alternativt friskvårdstimme. Vidare har anställda möjlighet att nyttja kommunens simhallar en gång per vecka. Vi tillämpar flextid.

Arbetsuppgifter

Målet är att effektivisera arbetsuppgifter som kan skötas digitalt och därmed skapa utrymme för medarbetarna att fokusera på sina huvuduppdrag. I din roll förväntas du leda, driva och implementera arbetet med att digitalisera, utveckla och effektivisera system och processer. I första hand kommer du att arbeta med det inom ekonomienheten men framöver är tanken att du även är ett stöd till övriga avdelningar i kommunen. 

Rollen är en kombination av processutveckling och sedvanligt arbete på en ekonomienhet. Det innebär att du även kommer arbeta med exempelvis leverantörsfakturor, utanordningar, anläggningsreskontra, försäkringssamordning och vissa projekt. Du är ett bollplank och en rådgivande part internt i organisationen. 

Kvalifikationer

För att du ska trivas i denna roll behöver du vara en drivande, utvecklingsinriktad och noggrann person som ser lösningar snarare än problem. I din bakgrund har du en högskoleexamen inom ekonomi eller systemvetenskap, eller erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som relevant för denna tjänst. Vi tror att du har några års erfarenhet av ekonomiarbete, och har kunskaper inom digitalisering och processkartläggning.

Du förväntas utbilda, informera och stötta på ett pedagogiskt sätt, vilket innebär att du känner dig bekväm med att prata inför grupper. Att skapa goda relationer till dem du möter i ditt arbete är naturligt för dig.

Tjänsten innebär resor, främst inom kommunen, vilket gör att körkort B krävs.

 

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Älvdalen
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2019/86
Kontakt
  • Daniel Estenberg, 0251-31300
Publicerat 2019-10-24
Sista ansökningsdag 2019-11-17

Return to job vacancies