Älvdalens kommun

Vikarierande Sångpedagog 50% till Älvdalens Musikskola, läsåret 2024-2025

Älvdalens musikskola är en liten skola vars verksamhet vilar på två ben, undervisning och utåtriktad verksamhet. Undervisningen sker enskilt och i grupp inom musik och dans i våra egna lokaler och ute på kommunens grundskolor. Verksamheten bedrivs i hela kommun. Tillsammans med våra elever är vi del av kommunens kultur och erbjuder våra medborgare glädje och ett rikare kulturliv. 

Dessa arbetsuppgifter kommer du att ha

Som sångpedagog hos oss arbetar du i verksamheten under terminerna. Undervisningen är till stor del förlagd till dagtid och eftermiddagar. Ditt uppdrag blir att undervisa barn och unga 7-19 i sång, samt ledning av Musikskolans kör. Undervisningen sker både i våra egna lokaler och ute på kommunens skolor.

En stor del av ditt ansvar kommer att fokusera på utveckling av körverksamheten och att skapa nya möjligheter för befintliga elever. Du kommer även att deltaga aktivt i det kollegiala arbetet kring planering och utvecklingsfrågor för hela musikskolans verksamhet och verka för goda relationer internt och externt.

Vem är det vi söker

Vi söker dig som brinner för att ge barn och unga ett sammanhang där de kan utveckla sig själva och sin kreativitet. Du tar egna initiativ och bidrar i verksamhetens gemensamma föreställningar  och projekt. För att trivas i rollen ser vi att du är självständig i ditt arbete, är flexibel och kan snabbt ställa om till nya förutsättningar då det krävs, samt kommer med idéer och förslag till utveckling av verksamheten.

För tjänsten är det önskvärt att du har Sångpedagogutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du har en förmåga att möta eleverna efter deras individuella behov och förmågor och kan anpassa undervisningen från bredd till spets.

Tidigare erfarenhet av arbete på Musik- eller Kulturskola är meriterande.

Du har B-körkort.

Möjligheter att kombinera din tjänst med projekt

Just nu finns det även möjlighet att söka till flera spännande projekt på Älvdalens Musikskola. Om du har kunskap och är intresserad av någon/några av dessa projekt går det bra att söka i kombination med denna tjänst, se separat annons med referensnummer 2024/72 och sök där igenom. 

Följande projekt finns att söka i kombination med denna tjänst:

  • Dragspel 25% (Dragspelsundervisning inom ramen för Musikskolans verksamhet)
  • Dramapedagog 40%, läsåret 2024-2025 (Drama- och teaterundervisning inom ramen för Musikskolans verksamhet)
  • Musikverkstad 15%, läsåret 2024-2025 (Musikverksamhet i grupp för yngre barn 5-7 år)
  • Rock- och Popverkstad 10%, läsåret 2024-2025 (Öppen verksamhet)
  • Barn med funktionsvariation 15%, läsåret 2024-2025 (Enskild musikundervisning för elever med funktionsvariation)
  • Safe Place 15%, läsåret 2024-2025 (Öppen verksamhet för unga med psykisk ohälsa)

Bra att veta

Enligt skollagen ska utdrag ur Polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och barnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Intervjuer sker löpande, så vänta inte för länge med din ansökan.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Älvdalen
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2024/73
Kontakt
  • Susanna Elmgren, 0251-31300
Facklig företrädare
  • Sveriges Lärare, 0251-31300
Publicerat 2024-06-13
Sista ansökningsdag 2024-07-03

Tillbaka till lediga jobb