Kommunledningen

Vi söker en ny ekonomichef!

Som ekonomichef har du en viktig strategisk roll och det övergripande ledningsansvaret för ekonomifrågorna i kommunen. Du arbetar nära politiker och tjänstepersoner. Du ingår i kommunledningen och är direkt underställd kommundirektören.

Tjänsten innebär att ansvara för och leda kommunens arbete med målstyrning, internkontroll, budget, ekonomisk uppföljning och årsredovisning.

Du säkerställer att politiker och tjänstemän får väl underbyggda beslutsunderlag, du arbetar strategiskt och utifrån ett helhetsperspektiv. Du förväntas kunna föreslå ekonomiska omprioriteringar vid förändrade ekonomiska förutsättningar eller behov. En viktig del av tjänsten är också att effektivisera och utveckla processer, samordna och samarbeta inom hela koncernen. 

I uppdraget ingår även att driva och samordna arbetet på Ekonomienheten samt att biträda kommunstyrelsen i dess ekonomiska uppsiktsansvar där du även svarar för beslutsunderlag och rapporter. Du ingår i kommunens ledningsgrupp och bidrar där aktivt till en fortsatt strategisk utveckling för hela koncernen.

Du har personalansvar för sju självständiga och drivna medarbetare på Ekonomienheten. Då enheten nyligen omorganiserats är det viktigt att skapa en ”vi-känsla” och hitta effektiva arbetssätt för att minska sårbarheten samt skapa en god arbetsmiljö.

Vem söker vi?

Vi söker dig med universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi eller annan akademisk utbildning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du bör ha tidigare chefserfarenhet och det är meriterande med erfarenhet av att ha arbetat i politiskt styrd organisation.

Du har god förståelse för redovisning och ekonomistyrning och känner dig bekväm i processer såsom årsbokslut, årsredovisning samt budget- och prognosarbete, gärna från kommunal verksamhet.

Du kommunicerar på ett pedagogiskt sätt så att ekonomi blir lättförståeligt och kan förklara hur olika verksamhetsbeslut påverkar ekonomin.

Du är en förtroendeskapande och entusiasmerande ledare med uttalad ambition att skapa ett bra samarbete. Du är lugn, stabil och kontrollerad med förmåga att jobba utifrån realistiska perspektiv och fokusera på rätt saker.

Ditt sätt att leda är tydligt och kommunikativt samtidigt som du uppmuntrar medarbetarnas delaktighet, motivation och kreativitet samt utvecklar en kultur och ett arbetssätt som bygger på kommunens värdeord: trygghet, respekt, kärlek och överraskande.  

Bra att veta

Har du frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryteringsansvarig Kristian Koivumäki, kommundirektör.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Älvdalen
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2024/63
Kontakt
  • Kristian Koivumäki, 0251-31188
Facklig företrädare
  • Vision, 0251-31300
  • Kommunal, 0251-31300
  • Sveriges Lärare, 0251-31300
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb