Administrativa enheten

Beskrivning

Vår kommunsekreterare kommer gå på föräldraledighet och vi söker nu en vikarie för henne. Tjänsten som kommunsekreterare är placerad inom kommunens administrativa enhet. Här arbetar fyra sekreterare och en registrator. Till enheten hör även kommunens kontaktcenter, förråd och bemanningsenhet.

Arbetsuppgifter

Som kommunsekreterare i Älvdalen är du en nyckelperson som samordnar och administrerar ärenden samt håller kontakt med förtroendevalda, chefer och medarbetare.

Ditt huvudansvar kommer att vara ärendehanteringsprocessen till kommunstyrelse, kommunfullmäktige och ett av kommunens utskott. I det ingår bland annat att tillsammans med ordförande planera dagordning, protokollföring vid sammanträden, expediering av beslut och stöd till handläggare och chefer vid framtagande av beslutsunderlag. Utöver dessa uppgifter förväntas du delta i enhetens utvecklingsarbete samt att vara kommunens representant i projekt tillsammans med våra grannkommuner.

Vi är en liten kommun vilket innebär att arbetsuppgifterna kan variera och alla sekreterare förväntas ta ett stort ansvar för att enhetens arbete ska löpa på. Det innebär att du måste vara beredd på att snabbt kunna planera om din tid vid exempelvis extrainsatta möten, kollegors frånvaro etc.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning alternativt gedigen erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du behöver ha kunskap om lagar och förordningar för offentlig verksamhet. Meriterande är tidigare erfarenhet från arbete inom en politiskt styrd organisation samt kunskap om offentlighet och sekretess.

Ett krav är att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är noggrann, serviceinriktad och van vid att ta egna initiativ. Du behöver kunna jobba mot deadlines och uppskatta omväxling eftersom du förväntas att snabbt kunna växla mellan olika arbetsuppgifter.

Villkor

Vikariat 12 månader från 1/5 eller enligt överenskommelse.

 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Älvdalen
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2021/23
Kontakt
  • Anna Karlsson, administrativ chef, 0251-312 06
Facklig företrädare
  • Andreas Garbergs, Vision, 0251-31300
Publicerat 2021-02-18
Sista ansökningsdag 2021-03-08

Tilbake til ledige stillinger