Barn- och utbildningsförvaltningen

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för våra yngsta invånare.
Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med och fortsätta göra vår förskola och skola ännu bättre!

Inom barn- och utbildningsförvaltningen erbjuder vi som arbetsgivare:
- Reflektions- och planeringstid i enhetens arbetslag
- Kollegialt lärande och handledning
- Möjlighet till karriärtjänst
- Bland annat friskvårdstimme eller friskvårdspeng
- Digitala verktyg

I Älvdalens kommuns förskolor och skolor drivs vi av att skapa lärande för livet.
Här får du som medarbetare utrymme att utvecklas genom att ta del av andras, och dela med dig av dina egna, erfarenheter och kunskaper. Vår övertygelse är att ju mer vi delar med oss av våra kompetenser, desto mer utrymme skapar vi för alla, såväl medarbetare som våra barn och elever, att växa.

Våra 6 förskolor och 4 skolor är fördelade på tätorterna Idre, Särna och Älvdalen.

Beskrivning

Vi söker en ny rektor till Älvdalens Kommun. Vi kommer att arbeta i en ny organisation med ökat fokus på tydligare styrkedja, likvärdig skola, pedagogiskt och strategiskt ledarskap samt samarbete.

Arbetsuppgifter

Som rektor har du verksamhetsansvar, personalansvar och ekonomiansvar. Du kommer att ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp och arbeta i team med dina kollegor för att driva utvecklingen vidare inom hela barn- och utbildningsförvaltningen.
Du har vana av att arbeta självständigt såväl som i team som att driva processer i olika utvecklingsarbeten. Din roll som pedagogisk ledare handlar till stor del om att synliggöra och leda olika lärprocesser. Genom att tydliggöra och sätta ord på det som uppstår i olika möten skapas förståelse och lärande.
Du kommer att ansvara för det systematiska kvalitetsarbetet som skall leda till att  verksamheterna utvecklas, med fokus på barn/elevers utveckling,  lärande och trivsel. 
Du kommer att vara en viktig representant för verksamheten och har många interna och externa kontakter med elever/barn, föräldrar, medarbetare och andra intressenter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleutbildning som förskollärare eller grundskollärare och erfarenhet av skolledaruppdraget inom förskola eller grundskola och har eller kommer genomföra rektorsutbildning. 

Du är nytänkande, positiv och strukturerad, och har ett flexibelt förhållningssätt med god samarbetsförmåga och social kompetens. Ditt ledarskap är tydligt med förmåga till att ge förutsättningar för delaktighet. Som chef ska du kunna leda och fördela, prioritera bland arbetsuppgifterna och arbeta målinriktat. Du har en god förmåga att fatta beslut och kan ta ansvar för dessa. Du har erfarenhet av budgetansvar.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100% med start 20240801

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20240801
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Älvdalen
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2024/54
Kontakt
  • Torbjörn Martinsson, 025131447
Facklig företrädare
  • Kommunal, 0251-41933
  • Sveriges Lärare, 0251-31300
Publicerat 2024-04-29
Sista ansökningsdag 2024-05-23

Tillbaka till lediga jobb